INFO

Sport is your Gang -hanke on kansainvälisen Muaythai -liiton IFMA:n kamppanja, joka on toimii useassa eri maassa ympäri maailman. Esimerkiksi Ruotsissa, Meksikossa, Tanskassa ja Etelä-Afrikassa on  toiminta ollut käynnissä jo muutaman vuoden. Suomen oma Sport is your Gang -hanke käynnistyi viime vuoden loppupuolella.

Sport is your Gang -projekti on ennaltaehkäisevää nuorisotyötä ja projektiin osallistuvia nuoria rohkaistaan aloittamaan thainyrkkeilyharrastus, joka harjoittelun ja vuorovaikutuksen kautta innostaa itsensä positiiviselle kehittämiselle sekä terveisiin elämäntapoihin. Hankkeen ydin on, että huonoille teille ajautumisen sijaan energia kohdistuisi urheiluharrastukseen, jonka kautta nuori voi eheyttää minäkuvaansa ja löytää hyväksyvän yhteisön, johon kuulua. Sport is your Gang -projektissa yhteistyötä tehdään thainyrkkeilytahojen lisäksi myös muun muassa peruskoulujen ja nuorisotoimen kanssa.

Suomen hanketta vetävät Suomen Muaythai -liitosta thainyrkkeilyn maailmanmestarit Petra ja Petri Martinez, Helsingin kaupungin Luotsi-toiminnan sosiaaliohjaaja Kalle Kallio sekä nuoriso-ohjaaja, artisti ja rap-tuottaja Jens Grönholm.